Закерберг након четири дана ћутања признао грешке

Извршни директор и оснивач „Фејсбука“ Марк Закерберг данас је признао грешке и најавио кораке ка бољој заштити података корисника након скандала са цурењем личних података више од 50 милиона корисника. Закерберг се огласио након четири дана ћутања, преноси АП.

Марк Закерберг је на свом налогу на Фејсбуку написао да та компанија има „одговорност“ да заштити податке корисника, додајући да „ако то не можемо онда не заслужујемо да вам будемо на услузи“.

Први човек највеће друштвене мреже изјавио је да је сигуран да „неко покушава да омета“ новембарске изборе за Представнички дом Конгреса САД и Сенат.

„Сигуран сам да неко покушава. Сигуран сам да је ово друга верзија онога што су Руси радили 2016. године, шта год то било. Сигуран сам да раде на томе“, рекао је Закерберг у интервјуу за Си-Ен-Ен.

Закерберг је рекао да „Фејсбук“ ове године планира да повећа број људи задужених за безбедност података на 20.000.

Нагласио да је спреман да сведочи у вези са нелегалним прикупљањем података са Фејсбука пред америчким Конгресом, „уколико је то исправна ствар“.

„Оно што покушавамо да урадимо је да пошаљемо особу из Фејсбука са највише знања (пред Конгрес). Уколико сам то ја, био бих срећан да одем“, рекао је Закерберг.

Компанија Фејсбук изгубила је око 37 милијарди долара након скандала са цурењем личних података више од 50 милиона корисника.

То је уплашило инвеститоре па је вредност акција Фејсбука пала за око седам одсто, преноси Си-Ен-Ен.

Извршни директор и оснивач Фејсбука Марк Закерберг претрпео је губитак од четири милијарде долара.

Пад вредности акција уследио је пошто су амерички званичници позвали на истрагу због тога што су лични подаци 50 милиона људи са Фејсбука прикупљени и злоупотребљени без одобрења.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара