Једна измена Закерберга коштала више од три милијарде долара

Одлука Марка Закерберга да се „Фејсбук“ врати на старо издање, односно да се уместо реклама у њуз фиду гледају објаве пријатеља, коштала га је око 3,3 милијарде долара, а вредност деоница те компаније пала је за око 4,4 одсто.

Британски Индипендент пише да је, након што је Фејсбук у четвртак објавио промене, вредност деоница већ у петак опала на берзи.

Форбс је израчунао да ће овај потез Марка Закерберга коштати 3,3 милијарде долара, што је око 4,4 одсто његовог укупног личног богатства.

Закерберг је као разлоге за ову измену навео да је желео да на сајту приоритети буду постови пријатеља и породице, а не послови и брендови.

„Створили смо Фејсбук како би помогли људима да остану повезани и да постанемо ближи са људима који су нам важни. Али у последње време добили смо повратне информације од наше заједнице да јавни садржаји, као што су објаве компанија, брендова и медија, загушују приватне тренутке који нас воде узајамном повезивању“, рекао је Закерберг.

У компанији Фејсбук рекли су да су уверени да је промена дугорочно исплатива и да им је најважнија срећа корисника који желе више објава пријатеља, а мање лажних вести и плаћеног садржаја.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара