„Ламборгини“ представио модел будућности „трећи миленијум“

"Terzo Millennio" је име новог бренда у аутомобилском дизајну, а италијански произвођач аутомобила „Ламборгини“ представио га је на Технолошком институту државе Масачусетс.

„Ламборгини“ представио модел будућности „трећи миленијум“ „Ламборгини“ представио модел будућности „трећи миленијум“

Развој овог мотора будућности урађен је у сарадњи са универзитетом МИТ, а "Terzo Millennio" подсећа на свемирску летелицу.

Аутомобил ће поседовати јединицу за електрично напајање, где ће сваки точак покретати електрични мотор. Гориво ће омогућити такозвани „модерни суперкапацитатори“.

Шеф дизајнерског тима компаније „Ламборгини“ Митја Боркерт представио је свој модел приликом окупљања високотехнолошке елите, на годишњој „Емтек“ конференцији МИТ-а.

„За нас је било веома узбудљиво да спојимо идеју 'Ламборгинија', као иновативног бренда и младе умовима студената, а то нас је и мотивисало. Мислим да смо свој циљ за ову годину испунили, многи људи су видели аутомобил и сви су врло узбуђени, а међу њима много младих људи, што је била и почетна мисија“, рекао је Боркерт.

Једна од јединствених техника код овог модела је „самоисцељујућа“ каросерија направљена од угљеничних влакана, преноси Глас Америке.

Ова технологија дозвољава да се прати штета каросерије и створи систем поправке уз помоћ нанотехнологије. Оштећења и пукотине аутоматски се испуњавају специјалним материјалом, који учвршћује површину и уклања недостатке.

„Ламборгинијев“ прототип представља неколико револуционарних технолошких открића. У дизајну јединице за напајање, суперкапацитатори и блокови за прикупљање електричне енергије користе се као гориво аутомобила. Нови модел супераутомобила покрећу четири мотора, а дизајнирани су тако да са акумулатором заједно чувају енергију под хаубом.

„У питању је ауто који са сигурношћу не можемо очекивати сутра. То је модел који смо поставили себи као циљ за будућност и желимо га као инспирацију за млађе генерације. Волим овај супераутомобил“, навео је Боркерт.

"Terzo Millennio" неће бити доступан неколико година, али нова технологија и иновативна решења постепено ће бити представљена у новим „Ламборгинијевим“ моделима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се