Ово су први биткојн милијардери!

Браћа близанци Тајлер и Камерон Винклвос, који су тужили Марка Закерберга да им је украо идеју за „Фејсбук“, сада имају више од милијарду долара у биткојнима у које су пре четири године уложили 11 милиона долара.

Добар осећај за улагање и изузетан раст вредности биткојна омогућио је браћи Винклвос да зараде милијарду долара.

Тајлер и Камерон су постали познати по томе што су Марка Закерберга тужили да је од њих украо идеју за друштвену мрежу Фејсбук, а суд је наредио да им Закерберг исплати 65 милиона долара.

Део тог новца, око 11 милиона долара, касније су, 2013. године, уложили у куповину биткојна, што их је учинило једним од највећих власника биткојна на планети – око један одсто укупне количине на тржишту!

Њихово парче колача сада је вредно више од милијарду долара након што је биткојн прешао вредност од 10.000, а сада се њиме тргује са 11.100 долара.

Од када су се Винклвосови одлучили на куповину, када је један биткојн вредео мало мање од 120 долара, вредност њихове инвестиције порасла је за више од 10.000 одсто.

Тајлер и Камерон до сада нису продали ниједан биткојн, преноси Дејли телеграф.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се