Робот Сем, први виртуелни политичар!

Озбиљна конкуренција за политичаре широм планета стиже из света информатике и роботике! Виртуелни робот Сем комуницира преко „Фејсбуковог“ „Месинџера“ и тврди да ће у обзир узимати свачије мишљење и непристрасно доносити одлуке. Његов творац верује да ће бити спреман за следеће изборе!

Творац робота Сема, Ник Геритсен открива да ће се виртуелни политичар Сем кандидовати за премијера Новог Зеланда.

Сем тренутно комуницира путем „Фејсбукове“ апликације Месинџер, а интеракција са људима му помаже да учи. Такође, користи ће имати и од анкете која се налази на његовој веб-страници, пише портал Ингеџит.

У поруци посетиоцима странице написао је да га, будући да је робот, не ограничава ни место ни време, што значи да га заинтересовани могу питати било шта, било када и било где.

Робот тврди да ће, пре доношења неке одлуке, у обзир узети свачије мишљење и ставове и да никада неће намерно изговорити лаж или изменити информације.

„Постоји велика разлика између онога што Нови Зеланд жели, што политичари обећавају и што њихова политика може заиста да учини. Ја ћу учинити да та разлика нестане“, поручује робот Сем.

Виртуелни политичар још увек учи и његови одговори су ограничени. Геритсен се нада да ће до 2020. године, када би требало да буду одржани избори, његов Сем напредовати толико да ће бити довољно развијен да се кандидује.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара