Уместо да возимо, возиће нас дронови и аутономни аутомобили!

Прилика да сазнамо како ћемо се у будућности превозити је 66. међународни салон аутомобила у Франкфурту. Визије говоре да ће они богатији, уместо да се возе летети, а да ће се становници великих градова превозити микро-електро-аутомобилима без могућности управљања, који ће се изнајмљивати преко мобилних телефона. Време од идеје до реализације скраћено је са десет на пет година, па за нека решења нећемо чекати далеку будућност.

У наредних неколико деценија, као погон аутомнобила несумњиво се намећу батерије. Њих ћемо пунити из соларних панела и обновљивих извора енрегије.

Аутомбили ће имати век трајања као и батерија, а углавном ће се правити од рециклираних материјала. Користиће се папир, пластика и алуминијум који сада завршавају на депонији.

Зато би требало већ сада, нарочито код деце, развијати свест да се материјали који се могу употребити морају одлагати посебно јер у противном нећемо имати у природи довољно онога што нам треба. Аутомобили ће бити део породице, знаће наше навике и биће део кућа у којима живимо, показује студија „Симбио“ коју је приказао „Рено“.

Ивана Митровић из те компаније објашњава да ће аутономни електрични аутомобил са кућним рачунаром моћи да размењује електричну енергију, да размењује информације и потпуно ће бити интегрисани у живот људи који их поседују.

Гужва која ће бити све већа намеће питање да ли ће саобраћајнице бити довољно велике за толико аутомобила. У великим градским целинама поред аутомобила летеће и дронови на електрични погон.

Већ сада се пошта у Америци и Аустралији становницима беспућа и власницима удаљених имања доставља мањим дроновима. То је послужило као испирација и за превоз оних који су у журби, али и могу то да плате.

Дрон за две особе сада је први пут изложен на једном сајму аутомобила у Неамчкој. То значи да ће у будућности они који имају довољно новца, то јест они који сада користе бентлије, мерцедесе, јагуаре, заменити вожњу летењем. Њих ће са адресе на адресу возити дронови.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара