Аутомобили будућности стигли у Франкфурт

Сајам аутомобила у Франкфурту представља више од 150 новитета. У будућност улазимо са електричним и аутономним аутомобилима, возачи неће имати волан испред себе, јер ће се већина аутомобила од 2020. године сама возити. Спречавање загађења из центра немачких градова протераће моторе „еуро 5“. Отварајући 66. издање сајма, немачка канцеларка Ангела Меркел упозорила је произвођаче да ће сносити трошкове преварених купаца због лажирања резултата о издувним гасовима.

Аутомобили будућности стигли у Франкфурт Аутомобили будућности стигли у Франкфурт

Најскупљи аутомобил са сајма у Франкфурту, који вреди више од два и по милиона евра, ради се само у 275 примерака и долази из „Мерцедеса“, умало да заврши на нашим просторима.

Наиме, било је упита наших дилера да се ова машина пресликана из Формуле 1, прилагођена дневној вожњи, купи без обзира не цену.

„Модел који је преузео комплетну технологију из Формуле 1 са мотором од 1.000 коњских снага“, рекао је Милорад Остојић из компаније „МБЦ Србија“ додајући да је луксузни аутомобил на бину довезао Луис Хамлитон.

Бензинским и дизел моторима полако истиче време. До 2020. године у Европи ће завладати електрична и хибридна возила. До тада, ево праве посластице – најбржег серијског аутомобила на свету који долази из „Фолксваген“ групације под брендом „бугати“.

Можда више није најскупљи, али је најбржи – „бугати широн“ од нула до 100 километра на час убрзава за само 4,2 секунде, зато се тако и зове и тренутно је најпрестижнији аутомобил на свету.

„Опел“ је на овом сајму приказао нову „инсигнију“ и нови модел теренца „гранд ленд икс“. „Ауди аутомобили“ приказали су прототипове од којих један нема волан и предвиђен је за аутономну вожњу.

Ту је и нови „бентли купе“, затим нови „порше кајен“, али и дуго очекивана „шкода карок“. БМВ је приказо нови „икс-7“ затим још прототипова електричних аутомобила, а ту је био и први „мини“ на струју.

Стигао је и нови „форд мустанг“, као и „Фолксвагенова“ „гама“, аутомобили будућности који су привукли велику пажњу стручњака. Боје Француске бранио је „рено меган ГТ“ и „ситроен ер крос“. За оне који воле беспућа ту је нови „тојота ленд кузер“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара