„Фолксваген“ протерује дизелаше понудом „старо за ново“ уз попуст

Произвођач аутомобила „Фолксваген“ и робне марке у његовом саставу увешће готовинске подстицаје за куповину по систему стари дизелаш за нови аутомобил, у оквиру настојања да смањи емисију штетних гасова након скандала везаног за варање на еко-тестовима.

„Фоклсваген“ је навео да ће купцима понудити попуст на куповину аутомобила који задовољавају најновији стандард емисије „евро 6“, а попуст ће бити распону од 2.000 евра на компактне аутомобиле до 10.000 евра на СУВ „туарег“, преноси агенција АФП.

Немачки произвођач аутомобила је најавио додатни попуст од 1.000 до 2.380 евра за оне који купују еколошки прихватљивија хибридна, електрична и возила с погоном на природни гас.

„Фоклсваген“ „признаје свој део одговорности за климу и за мобилност која не нарушава здравље на немачким улицама“, наводи се у саопштењу компаније.

Потез највећег светског произвођача аутомобила је први такав корак од прошлонедељног самита представника владе и челника аутомобилске индустрије који је одржан поводом високог нивоа емисије азотних оксида (NOx) из дизел мотора.

Након такозваног „дизел самита“, „Фолксваген“, БМВ, „Дајмлер“ и „Опел“ су обећали да ће смањити емисије бесплатном поправком софтвера у новим возилима и шемом „новчаних подстицаја за куповину нових возила путем замене“ за оне старије од 10 година.

Готовински подстицаји ће важити до краја 2017. године, изјавио је портпарол „Фолксвагена“ за агенцију АФП, додајући да компанија размишља о ширењу овог програма и ван Немачке, како би покрили целу Европу.

„Фолксвагенове“ компаније „Ауди“, „Порше“, „Шкода“, „Сеат“ и подружнице комерцијалних возила представиле су данас сопствене верзије овог програма, при чему ће „Порше“ ту шему одмах применити на целу Европу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара