„Дајмлер“ финансира пројекат летећег електричног таксија

Немачки произвођач аутомобила „Дајмлер“ кофинансираће пројекат развоја електричног летећег таксија, који је покренула стартап компанија „Волокоптер“. Инвеститори су већ уложили 25 милиона евра у пројекат.

„Дајмлер“ финансира пројекат летећег електричног таксија „Дајмлер“ финансира пројекат летећег електричног таксија

„Волокоптер“ ради на развоју електричног возила са пет седишта и вертикалним полетањем, са циљем да функционише као летећи такси. Фирма тврди да ће у пракси представити самолетећу (аутономну) летелицу у четвртом кварталу ове године.

Модел „Волокоптер 2 екс“ се покреће на електрични погон помоћу 18 изузетно тихих ротора и има максималну брзину 100 километара на сат.

У ваздуху може да проведе у просеку 27 минута и има девет литијум-јонских батерија, које се пуне мало мање од два сата, са могућношћу брзог пуњења за мање од 40 минута.

Компанија истиче да ће радити заједно са градским властима Дубаија како би испробала летелицу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара