Кинези импресионирали Путина на московском сајму

У Русији је недавно одржан сајам ваздухопловства МАКС 2017. Представљено је више стотина авиона – неки су демонстрирали своје летачке могућности, а друге су посетиоци могли да виде само на писти. Међу најзначајнијим учесницима су били кинески произвођачи.

Кинеске компаније за производњу авиона представиле су више од 100 производа на сајму недалеко од Москве. Привукли су велики број посетилаца, а међу њима и руског председника Владимира Путина, који се после свечаног отварања задржао на кинеском штанду.

Кинеска корпорација за авионску индустрију изложила је већи број макета, између осталог борбени авион, возило за кретање у ваздуху без људске посаде, као и унапређене верзије авиона за обуку.

У тој корпорацији сматрају да кинеска иницијатива „Један појас – један пут“ отвара простор за њене производе који су све траженији у Русији и земљама централне Азије.

„Резултат наших истраживања и развоја је већ комерцијализован, а то може да допринесе економском и друштвеном развоју Кине, али и да обезбеди боље авионске услуге земљама у простору 'Један појас – један пут'“, каже помоћник директора Корпорације за авио-науку и авио-индустрију Веи Ђијун.

Посебну пажњу изазвао је заједнички кинеско-руски пројекат на широкотрупном путничком авиону. Обе земље за то су обезбедиле своју најбољу и најновију технологију.

Регистрована је заједничка фирма која ће радити на развоју тог програма, а циљ је такмичење са водећим произвођачима у авионској индустрији, „Боингом“ и „Ербасом“.

„Наша компанија ће имати седиште у Шангају. Искористићемо најбољу технологију Кине и Русије али и нека футуристичка решења која Русија тренутно може да понуди“, каже директор Одељења за међународну сарадњу, Ростек Виктор Кладов.

Руска компанија „Ем-Ге“ је представила свој најновији стелт авион Су Т-50, али и развојне пројекте за ловце пресретаче и дронове. Сајам у Москви је одржан 13. пут, учествовало је 700 компанија и корпорације из Русије и 40 држава.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара