Лансиран још један сателит за посматрање Земље

Европска агенција за истраживање свемира лансирала је у орбиту пети сателит „Сентинел“ у оквиру програма посматрања Земље „Коперник“.

Лансиран још један сателит за посматрање Земље Лансиран још један сателит за посматрање Земље

Сателит „Сентинел-2Б“ (Стражар), тежак 1,1 тону, успешно је лансиран из Француске Гвајане и придружиће се истом сателиту „Сентинел-2А“, који је у орбити од 2015. године.

Оба сателита имају опрему за прављење фотографија високе резолуције и могу да помогну у прављењу веома прецизних података који могу бити коришћени у пољопривреди и истраживањима климатских промена и животне средине.

„Сентинел-2Б“ помоћи ће у праћењу загађивања језера и приобалних вода и надгледању промена земље, а може помоћи и у прављењу мапа природних катастрофа пружањем информација о поплавама, ерупцијама вулкана и клизиштима.

Европска агенција за истраживање свемира саопштила је да програм „Коперник“ може сада да направи фотографију целе Земље за само пет дана, што је упола краће време него раније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара