Друга сезона Прве српске лиге у "Counterstrike: Global Offensive"

Почело је пријављивање за учешће у другој сезони Прве српске лиге у "Counterstrike: Global Offensive", чије квалификације почињу 21. јануара 2017. године, а сви мечеви ће се играти онлајн. Гејмери из свих крајева Србије бориће се за наградни фонд од чак 150.000 динара играјући популарну „пуцачину“.

У питању је највећи наградни фонд који је српска CS:GO сцена имала до сада, а организатори су такође са задовољством потврдили да су домаћи гејмери већ после недељу дана од отварања пријава пријавили више од 103 екипе и тиме оборили рекорд пријављених тимова од прошле сезоне.

Колико су организатори озбиљно схватили Лигу можете видети и у њиховом промотивном видео-снимку Легенда почиње, који се између осталог бави лошом ситуацијом на домаћој е-спорт сцени, али уједно и охрабрује играче да се пријаве.

Након завршених квалификација, најбоље четири екипе прелазе у Лигу, са још четири позване екипе, а сама Лига функционисаће попут фудбалске: седам кола (свако коло играће се сваки викенд, почевши од 4. и 5. фебруара), за сваку победу екипа добија три поена на табели, а за сваки нерешен резултат по један поен.

По завршетку последњег, седмог кола, четири екипе са највећим бројем бодова допутоваће на велико финале у просторије „Ифрага“ (E-Frag) у српској престоници, како би се борили за титулу шампиона Србије.

Прво место однеће 100.000 динара, другопласирани 40.000, док ће се трећи на листи задовољити са 10.000 динара.

Све заинтересоване екипе могу да се бесплатно пријаве на сајту „Ифрага“ до 19. јануара у поноћ, а једини услов јесте да екипа мора садржати најмање три држављанина Републике Србије (од могућих пет играча).

Осим тога, сви који желе да уживо прате Лигу, моћи ће то да раде на званичном Твич каналу „Адрија Мастерса“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се