Повратак „Нокије“, али само у Кини…

„Нокија 6“ имаће екран дијагонале 5,5 инча, осмојезгарни „квалком снепдрегон 430“ процесор, четири гигабајта радне, 64 гигабајта складишне меморије и камере од 16 и осам мегапиксела. Користиће оперативни систем „Андроид“ и коштати 250 долара. Ипак, постоји једна зачкољица. Продаваће се само у Кини.

У децембру прошле године „Нокија“ је најавила да ће се вратити на тржиште паметних телефона са новим уређајем који ће функционисати по оперативном систему Андроид.

Финска компанија „ХМД глобал“, којој је „Нокија“ ексклузивно ставила на располагање свој бренд и патент, саопштила је да ће нови уређај „нокија 6“ бити направљен од алуминијума и имати екран дијагонале 5,5 инча (14 центиметара) од „2,5Д горила“ стакла.

Телефон ће имати „квалком снепдрегон 430“ процесор са „Икс6 ЛТЕ“ модемом, као и четири гигабајта радне, односно 64 гигабајта складишне меморије.

Осим тога, „нокија 6“ ће имати задњу камеру од 16 и предњу од осам мегапиксела и радиће на Андроид нугат оперативном систему.

Цена уређаја износиће 250 долара и појавиће се почетком године.

Постоји само „мала“ зачкољица - моћи ће да се купи само у Кини, преко лиценцираног дистрибутера JD.com.

Овакву одлуку у „ХМД глобал“ правдају жељом да својим уређајима постепено испуне потребе људи у различитим тржиштима широм света.

Кина је 2016. имала више 552 милиона корисника паметних телефона, а ове године се очекује да тај број нарасте на више од 593 милиона корисника.

Из „ХМД глобала“ за сада нису саопштили да ли ће се „нокија 6“ можда током године појавити и на другим тржиштима или да за њих планирају нове уређаје.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара