„Фејсбук“ ове године државама уступио још више корисничких података

У првој половини 2016. године забележено је повећање захтева светских влада да им „Фејсбук“ уступи податке о корисницима, док је број захтева за уклањање садржаја смањен, наведено је у двогодишњем извештају о транспарентности „Фејсбукa“.

Захтеви за подацима од јануара до јуна 2016. године порасли су за 27 одсто, са 46.710 на 59.299, у односу на исти период 2015. године. За више од половину захтева корисници нису били обавештени.

Број захтева за уклањање садржаја смањен је за 83 одсто, са 55.829 на 9.633. У првој половини 2015. године Фејсбук је примио 20.568 захтева за уклањање садржаја.

Фејсбук је такође саопштио да је примио 3.016 хитних захтева који су се односили на релевантне информације за примењивање закона.

Заменик главног саветника „Фејсбука“ Крис Сондерби, који је аутор извештаја, истиче да компанија и даље испитује сваки захтев влада за корисничке податке, без обзира на то о којој држави је реч.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара