Пре 50 година исти летови трајали много краће?!

Цене горива непрестано расту, па се авио-компаније на разне начине труде да смање трошкове и да за што мање новца превезу путнике. Један од видова уштеде је и спорије летење!

Пре 50 година исти летови трајали много краће?! Пре 50 година исти летови трајали много краће?!

Лет на релацији Њујорк – Хјустон данас траје три сата и 50 минута, док је давне 1973. године за исту трасу било потребно два сата и 37 минута.

Иако би многи помислили да је у 21. веку, добу модерне технологије, све брже него што је било пре 50 година, то са авионима ипак није случај.

Авио-компаније уштеде милионе долара годишње споријим летовима. На то су приморане јер се цена нафте од 2002. до 2012. године учетворостручила.

На пример, амерички нискобуџетни авио-превозник „Џет блу ервејс“ (Jet Blue Airways) уштедео је безмало 14 милиона долара за годину дана тако што су сви летови успорени за по само два минута.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара