Амерички хакер „Бетмен интернета“ прети Путину и Русији

Хакер-осветник из Америке који себе назива Џестер направио је хаос на сајту руског Министарства спољних послова и оставио бројне поруке и претње Русији и њеном председнику, Владимиру Путину.

Амерички хакер „Бетмен интернета“ прети Путину и Русији Амерички хакер „Бетмен интернета“ прети Путину и Русији

Џестер (The Jester) је хаковао сајт руског Министарства уз поруку: „Стоп нападима на Американце“.

„Другови! Прекидамо редован рад сајта Министарства спољних послова како бисмо вам доставили следећу важну поруку“, написао је хакер. „Прекините. Можда можете да вршите притисак на народе око себе, али ово је Америка. Нико није импресиониран“.

MID.ru је званични сајт руске агенције која је задужена за одржавање међународне дипломатије те земље – што је еквивалент за Стејт дипартмент.

Као резултат дејства хакера, посетиоци странице чули су звук америчког упозорења на опасност које „пробија ухо“ – непријатан звук који прати хитне временске емисије, преноси Си-Ен-Ен.

Влада САД је недавно окривила Русију за мешање у америчку политику. Руске обавештајне агенције оптужене су за хаковање и крађу мејлова демократског Националног комитета и других сродних организација, након чега су објављене информације које би могле да утичу на актуелне изборе у САД.

Ту електронску пошту наводно је преузела Русија, а објавио сајт Викиликс, док председник Владимир Путин негира умешаност његове земље.

Хакер се такође обратио Путину и поменуо његово демантовање: „Хајде да будемо искрени, знам да си то ти. Сада иди у своју собу. Пре него што изгубим стрпљење“.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара