Турци светски шампиони у "Counterstrike: Global Offensive"

Репрезентација Турске подигла је у Београду пехар светског шампиона у "Counterstrike: Global Offensive". Фаворити Светског првенства, које је одржано у Комбанк арени у организацији "Е-Frag"-а, победили су апсолутне миљенике публике, Аргентинце. Треће и четврто место поделили су репрезентативци Данске и прошлогодишњи шампиони Французи.

Турци светски шампиони у "Counterstrike: Global Offensive" Турци светски шампиони у "Counterstrike: Global Offensive"

Велико финале у Комбанк арени почело је у великом стилу за Аргентинце на мапи "Train". Међутим, упркос одличном старту и вођству од 11:0, Турци су успели да се поврате и тријумфују са резултатом 14:16 и осигурају себи победу на првој мапи.

Друга мапа била је "Overpass" и поново се видео добар почетак Аргентинаца, који су консолидовали редове и као терористи повели са 12:3. Сада, међутим, нису испустили вођство и рутински су привели мапу крају са резултатом 16:4.

Трећа и одлучујућа мапа "Cobblestone" показала се врло повољном за Турке, који су целим током држали предност и на крају изашли као победници – 16:8, након чега су, уз звуке музике из Рокија, подигли трофеј светског шампиона.

Турски играчи су однели и награду од 50.000 долара, док су Аргентинци освојили 20.000 долара. Данци и Французи морали су да се задовоље са по 10.000 долара, док су остале репрезентације узеле по 2.500 долара.

Светско првенство у CS:GO почело је шестог августа и кулминирало вечерашњим финалом. Током прва два дана у групној фази, одржаној у студију "E-frag"-а у Земуну, борило се осам репрезентација које су се претходно квалификовале – Аргентина, Канада, Данска, Француска, Сингапур (који је заменио Кину), Шведска, Тунис и Турска.

Плеј-оф фаза одржана је у Комбанк арени 8. и 9. августа. Током суботе одржани су четвртфинални мечеви у којима су се састале Турска против Туниса, Француска против Канаде, Данска против Сингапура и Шведска против Аргентине.

Великом финалу у недељу претходили су изузетно напети полуфинални мечеви. Први је био између Турске, боље из дуела са Тунисом, и Француске, боље из четвртфиналног меча са Канадом.

Турска је повела након тесне победе на мапи "Overpass" (16:14), али су прошлогодишњи прваци из Француске изједначили у исто тако напетој победи на мапи "Nuke" (16:14). Ипак, Турци су се консолидовали на "Dust 2" (16:11) и однели коначну победу и пласирали се у финале.

Други полуфинални меч одиграли су Аргентинци, који су победили Швеђане пре тога, против Данаца, који су били бољи од Сингапура у четвртфиналу.

Миљеници публике успели су да изненаде Данце и поведу тријумфом на мапи "Cache" (16:11). Да се неће лако пласирати у финале ставили су им до знања Данци победом на мапи "Train" (16:7). И када је деловало да су Скандинавци на прагу пласмана у финале, Аргентинци су се повратили и преокренули резултат на мапи "Cobblestone" (16:14).

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара