"Allo", прва апликација која користи вештачку интелигенцију

Апликација која би требало да демонстрира неке од најзанимљивијих могућности „Гугла“ управо је стигла до паметних телефона широм планете. Реч је о првој апликацији која користи вештачку интелигенцију и зове се кратко – "Allo".

„Гуглова“ нова апликација за дописивање мало је више љубопитљива него што се то дало наслутити када су у мају до јавности стигле прве информације о њој.

На први поглед, Allo изгледа као и свака друга апликација на Иосу или Андроиду. Корисници се пријављују преко свог телефонског броја, а након верификације идентитета апликација претражује контакте корисника у потрази за особама које такође користе апликацију.

Почетак разговора са једном или више особа је очекивано једноставан. Уз стандардни текст, који може бити шифриран због сигурности, постоји могућност слања гласовних порука, слања фотографија са малим цртежима и мапа са локацијом.

Међутим, оно због чега ће просечни корисник желети да користити Allo је вештачка интелигенција (Google Assistant) са којом корисник може да има интеракцију на неколико нивоа.

Између осталог, Allo ће предлагати одговоре на питања саговорника пре него што корисник почне да пише, препознаваће лица на фотографијама, а на основу кратких информација, било да је реч о тексту или фотографијама, апликација ће предлагати додатне опције и одговарати чак и када питање није постављено.

Наравно, прве верзије апликације биће прилагођене енглеском језику, а Allo ће бити доступан за власнике телефона са оперативним системима Иос и Андроид.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се