Робот разоружао криминалца и прекинуо седмочасовни окршај

Прошле недеље човек по имену Брок Реј Банџи ушао је у једно од предграђа Лос Анђелеса са сачмаром и, наводно, покушао да убије једну особу и опљачкао две. Могло би се очекивати да се полицијска потера завршила пуцњавом, али није. Уместо тога, полиција је послала робота који га је разоружао.

Капетан Џек Евел рекао је за Лос Анђелес тајмс да је робот потпуно променио ситуацију, јер полицајци нису морали да ризикују своје животе.

Банџи је после потере сатеран у Долину антилопа, пустињске подручје ван Лос Анђелеса, где се сакрио иза барикаде.

Седам сати је полиција преговарала са њим да се преда, а онда је шерифова канцеларија одлучила да пошаље робота „Андроса“, којег обично користе за одстрањивање бомби.

Пре него што су га послали, полиција је покушала Банџију одвуче пажњу гласно издавајући наредбе и надлетајући његов положај хеликоптером.

То је, како се испоставило, било довољно да Банџија мало омете, а у том тренутку робот му се пришуњао са леђа и одузео оружје.

„Кроз камеру на роботу видели смо да осумњичени лежи на стомаку и да је поред ноге оставио пушку. Роботом смо брзо узели оружје што овај није ни приметио. Одмах смо донели оружје код специјалаца након чега се робот вратио и срушио барикаду. Тада је осумњичени покушао да узме оружје и схватио да је разоружан. Брзо се предао“, наводи се у полицијском саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се