Српски електрични бицикл најлепши на свету!

Најлепши бицикл на свету је српски електрични бицикл београдске компаније „Оно бајкс“, оценио је Би-Би-Си, а саопштила данас Привредна комора Србије.

Српски електрични бицикл најлепши на свету! Српски електрични бицикл најлепши на свету!

Високо признање стигло је након запаженог наступа „Оно бајкс“ (Ono Bikes) на Фестивалу „Пајонирс“ (Pioneers) у Бечу, у мају ове године, који је подржала ПКС и на коме су београдски бицикл и визија српске компаније привукли пажњу великог броја посетилаца и инвеститора и лансирали их у врх Би-Би-Сијеве листе.

Та светска медијска корпорација објавила је листу најлепших бицикала у 2016. години, на којој прво место заузима „Аркхонт“ (Archont), први модел српског произвођача електричних бицикала, ручни рад, јединствен у свету по дизајну и технологији.

„Ово је за нас до сада најпријатније изненађење, најзначајније признање и велики подстицај за даљи развој, а наши нови модели биће још квалитетнији, бржи, удобнији и атрактивнији. Осим потврде да наш тим ради одлично, добили смо и најбољу препоруку потенцијалним инвеститорима, пре свега из Америке и Западне Европе“, изјавио је један од оснивача и директор компаније Марко Шћепановић.

Водећа позиција на Би-Би-Сијевој листи, указују људи из „Оно бајкс“, утолико је значајнија када се зна да су развој и тражња електробицикала постали тренд 21. века и да број произвођача и модела у свету из године у годину значајно расте.

„Они су будућност наше економије: паметни, креативни млади људи и њихови технолошки иновативни и уз то врхунски дизајнирани производи. Изузетност српског електричног бицикла препознао је и Гардијан и уврстио га је међу пет најбољих ствари будућности, а сада и Би-Би-Си, прогласивши га најлепшим на свету. Уверен сам да ће његову вредност препознати и инвеститори и купци, и да ће то бити следећа добра вест која ће нам стићи из света“, каже председник ПКС Марко Чадеж.

Иновативне стартап компаније, као што је „Оно бајкс“, по речима Чадежа, увек ће моћи да рачунају на подршку Привредне коморе Србије, због онога што јесу, али и зато што су такве успешне приче најбољи подстицај и охрабрење за нове предузетничке иницијативе.

„Оно бајкс“ је бренд београдске старт уп компаније „Оно“ д.о.о, којој је циљ да се позиционира на светском тржишту као један од кључних брендова у е-бајк индустрији, да развија производњу електромотора који покреће бицикле како би производ сто одсто био „прављено у Србији" и да дугорочно, технологију коју унапређује имплементира и у друга електрична возила.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се