Одлука ЕУ о „Еплу“ није усмерена против САД

Одлука Европске уније да произвођач „ајфона“, амерички „Епл“ плати више милијарди долара ретроактивног пореза Ирској јасно је заснована на чињеницама и постојећим прописима и није усмерена против САД, поручио је председник Европске комисије Жан-Клод Јункер.

Одлука ЕУ о „Еплу“ није усмерена против САД Одлука ЕУ о „Еплу“ није усмерена против САД

Жан-Клод Јункер је навео да су предмет истрага Комисије ЕУ о опорезивању већином биле европске компаније, јавља Ројтерс.

Антикорупцијско регулаторно тело ЕУ наложило је ове недеље „Еплу“, после двогодишње пореске истраге, да Ирској плати 13 милијарди евра заосталог пореза, пошто је утврђено да је посебна шема за преусмеравање профита преко Ирске представљала незакониту државну помоћ.

Тим Кук, извршни директор компаније „Епл“, оценио је пре два дана казну ЕУ изречену том америчком технолошком гиганту као „тоталну политичку глупост“, која је делимично мотивисана предрасудама против САД.

Разлог спровођења истраге Европске комисије против „Епла“ био је необичан споразум који је та компанија постигла са ирским пореским властима о плаћању пореза по изузетно ниској стопи од 0,005 одсто у 2014. години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се