Нови лаптоп онемогућује шпијунирање екрана

Компанија „Хјулит-Пакард“ (ХП) развила је нови систем за своје лаптоп рачунаре, који онемогућава другим људима да са стране виде шта је на екрану.

ХП је развио нови екран који смањује угао гледања притиском на тастер, што знатно отежава да се са стране види шта ради корисник, пренео је портал Верџ.

Та опција ради тако што спречава да светло иде у страну, па се екран може видети само директним гледањем у распону од 70 степени.

Оваква заштита приватности је и раније била могућа посебним „филтером за приватност“ који се лепи на екране, али је мана тог метода што је трајна и што заправо даје тамнију слику.

ХП-ово решење има предност што се може укључивати и искључивати притиском на тастатури.

Функција шур вју (sure view: сигуран поглед) развијена је у сарадњи с компанијом 3М која је продавала филтере за екране. Почевши од септембра екрани са функцијом шур вју ће бити доступни на два ХП-ова лаптопа – "eliteBook 1040" i "eliteBook 840" који имају резолуцију 1080 п.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво