Најбржи електрични аутомобил – за 2,5 секундe до 100 км/ч!

Ауто-компанија „Тесла моторс“ истакла је да је нова верзија њеног модела електричног аутомобила „С“ који се серијски производи, најбржа на свету по убрзању од нуле до 100 километара на сат.

Најбржи електрични аутомобил – за 2,5 секундe до 100 км/ч! Најбржи електрични аутомобил – за 2,5 секундe до 100 км/ч!

Компанија тврди да лимузина С П100Д може да до 100 километара на сат убрза за само 2,5 секунде.

„Лаферари“ и „порше 918 спајдер“ су бржи, али то су аутомобили специјалне намене који коштају милион долара и више се не производе, рекао је прошле ноћи директор „Тесле“ Илон Маск.

Нови П100Д има нови пакет батерија од 100 киловат-сати чиме је домет аутомобила продужен на 613 километара, док садашња верзија модела „С“ с једним пуњењем струјом може да пређе 542 километра.

Маск је рекао да је хемија батеријске ћелије иста, али је батерија реконфигурисана да би ускладиштила више енергије у исти простор и да би се боље хладила.

Купци нових аутомобила могу да доплате 10.000 долара за нове батерије, а власници постојећих аутомобила за унапређење морају платити 20.000 јер се старе батерије морају рециклирати.

Модел С П100Д кошта најмање 134.500 долара, а цена СУВ X П100Д почиње од 135.500 долара.

СУВ убрзава од нуле до 100 километара на сат за 2,9 секунди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво