Хаковано око 20 хотела широм САД

Најмање 20 хотела чувених ланаца „Хајата“, „Шератона“, „Мериота“ и „Вестина“ у десет америчких држава и округу Колумбија је можда месецима било мета хакерских напада.

Компанија која се бави хотелским услугама "HEI Hotels & Resorts" наводи да су хаковањем можда прикупљене информације о именима гостију хотела, бројевима њихових кредитних картица, датумима њиховог истека и верификациониом кодовима, преноси АП.

Могуће је да су подаци о гостима прикупљани од почетка децембра прошле године до краја јуна ове године.

На појединим локацијама прикупљање података је можда почело још почетком марта 2015. године на местима у хотелима где се купује храна или пиће.

"HEI Hotels & Resorts" наводи да је, када је проблем откривен, издвојила процес плаћања кратицама у одвојени систем, који је потпуно изолован од остатка мреже, пренео је АП.

Компанија истиче да је уклонила вирус и тренутно спроводи реконфигурацију различитих компоненти своје мреже и система плаћања како би они постали безбеднији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво