Апликација „Београђани“ – за лепши и уређенији град

Становници Београда добили су могућност да дају предлоге о уређењу паркова, јавних простора, бициклистичких стаза, унапређењу превоза... и на тај начин допринесу даљем развоју престонице, захваљујући мобилној апликацији „Београђани“, коју је Град недавно покренуо.

Према речима градоначелника Синише Малог, то је апликација којом градска власт жели да унапреди комуникацију са суграђанима.

“„Желимо да будемо транспарентна и отворена градска управа и кроз ову апликацију, коју сваки Београђанин може да преузме на свом телефону, комуницираћемо са грађанима и питати их шта мисле о уређењу јавних простора, паркића, превоза, сређивању зграда, појединих делова Београда...”“, открива Мали за Танјуг.

„Циљ је да грађани питају за све што се у граду ради, за све пројекте и инвестиције. Даћемо њима могућност да кажу мишљење како бисмо их чули и на неки начин их укључили у пројекте града који су важни“”, истиче Мали.

Подвукао је да тај вид комуникације и сарадње са становницима престонице представља велику промену у начину комуникације и односу према суграђанима. Мали је најавио и да ће свако ко буде учествовао у анкетама добијати поене, које ће, од средине августа, моћи да замене за поклоне.

„“Желимо да учинимо све да мотивишемо суграђане да учествују у креирању лепше и боље будућности Београда, у стварању и развоју нових пројеката“”, наводи Мали.

Како је објаснио директор сервиса Беоком Дарко Главаш, за сваку од активности преко нове апликације, Београђани ће добити одређени број бодова који ће заменити за неки од поклона које су спремила градска предузећа и установе – карте за позоришта, спортске центре, одређене програме, рекреативне, спортске или забавне активности.

“У томе ће учествовати све организације којима је Град, на неки начин, покровитељ, а грађани ће добијати улазнице за највеће градске догађаје само једним кликом. Неопходна је регистрација на сајту Беокома, како би корисник управљао својим бодовима”, наглашава Главаш.

“„Реагујемо или кроз комуналну полицију или кроз јавна предузећа, решавамо проблем и сваком кориснику се шаље слика да је проблем решен“”, рекао је Мали и додао да су реакције на Беокомову апликацију биле позитивне, те да се нада да ће бити подједнако добри и за “Београђане”.

Коришћење апликације “Београђани”, као и апликације Беокома, потпуно је бесплатно, а обе тренутно могу да се инсталирају на андроид телефоне, док је апликација за ИОС телефоне у развоју.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се