„Мерцедес-Бенц“ представио „свемирски“ градски аутобус!

Немачки произвођач луксузних аутомобила „Мерцедес-Бенц“ представио је свој модел градског „Аутобуса будућности“, који, практично, сам планира своје путање, штеди бензин и пуни мобилне телефоне.

„Мерцедес-Бенц“ представио „свемирски“ градски аутобус! „Мерцедес-Бенц“ представио „свемирски“ градски аутобус!

"Future Bus", дуг 12 метара, невероватно пространог изгледа, опремљен је многобројним камерама, као и радаром са дометом који се протеже 200 метара омогућавајући визуелизацију опасности на путу у три-де технологији, намењен је за путовања од око 20 километара, преноси Би-Би-Си.

Како се наводи, „Мерцедес-Бенц“, произвођач којег „нерадо“ повезујемо са јавним превозом, удружио се са, такође немачким произвођачем аутомобила, „Дајмлером“, у стварању овог упадљивог самовозећег аутобуса оштрог дизајна, који одише модернизмом и елеганцијом.

Користећи најмодернију технологију компаније „Градски пилот“, сматра се да ће овим возилом бити омогућена глатка, предвидива и енергетски ефикасна вожња, што, очигледно, тренутно представља квалитете које данашњи аутобуси немају.

Иако најава указује на обећавајућу перспективу, ипак се верује да ће проћи извесно време док оваква врста превоза не буде виђена у саобраћају иако би, како се верује, он омогућио брже, сигурније и удобније кретање људи.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво