„Кикес торентс“ оборен, власник ухапшен

Највећи торент агрегатор „Кикес торентс“ више не ради. Америчко министарство правде истиче да је седам домена угашено, као и да је власник ухапшен.

Популарни сајт за дељење торент фајлова Кикес торентс је оборен, врло могуће заувек. Корисници су почели да пријављују проблеме у среду увече, а данас је сајт потпуно престао да функционише.

Убрзо је стигла вест да је Артем Ваулин, 30-годишњи мушкарац из Харкова у Украјини, ухапшен у Пољској на захтев Сједињених Држава, које су тражиле његово изручење због кршења ауторских права и илегалног дељења материјала који је заштићен.

Осим кршења ауторских права, министарство правде САД га терети и за могуће прање новца.

Сви домени популарног агрегатора су оборени и заплењени, а приступ сајту је блокиран.

„Он је оптужен за вођење најпосећенијег сајта за илегално дељење заштићеног материјала у вредности од милијарду долара“, истакао је Лесли Калдвел, помоћник државног тужиоца у криминалном одељењу министарства правде САД.

„Како би избегао закон, Ваулин се ослањао на сервере лоциране у земљама широм света и померао је домене због честих заплена и цивилних тужби. Његово хапшење у Пољској показује да сајбер криминалци могу да беже, али не и да се сакрију од правде“, додаје се у саопштењу.

С друге стране, торент агрегатори, попут Кикес торентса, правдају се да корисницима само пружају услугу везе између њих и пиратског материјала и да нису одговорни за то шта корисници раде са пиратским торент фајловима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво