Апликација претвара телефон у детектор лажи

Технолошка компанија „Нуралоџикс“ развија детектор лажи на паметним телефонима који би могли да користе родитељи, наставници и особе које траже партнера.

Апликација Transdermal Optical Imaging мери проток крви у лицу и на тај начин одређује да ли особа говори истину. Идејни творци поручују да би апликацију могле да користе особе које излазе на љубавне састанке, да би процениле да ли је неко заиста заинтересован за њих.

Такође, родитељи би могли да искористе апликацију када сумњају у искреност своје деце, као и наставници у решавању неког проблема.

Дело старт-ап комапаније „Нуралоџикс“ (NuraLogix), апликација Transdermal Optical Imaging користи претпоставку да различите људске емоције узрокују различите протоке крви у лицу, над којима немамо контролу. Ти обрасци мењају се у складу са тим да ли говоримо истину или не.

Након што фотографишемо особу паметним телефоном, софтвер ће се активирати и уочити промене у боји коже и упоредити их са стандардизованим резултатима.

Прошлогодишња студија открила је да постоји директна веза између љутње и повећаног протока крви и црвенила, док се туга приказује кроз супротне обрасце.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво