Читај ми!

„Ово није Кејт“ – не престају гласине и теорије завера о принцези од Велса

Најновији снимак принцезе и принца од Велса испред продавнице близу Виндзора изазвао је огромно интересовање, али није утишао гласине и бројне теорије о њеном здравственом стању. Штавише, може се рећи да је само подгрејао спекулације о томе где је заправо Кејт Мидлтон, а већина коментара на друштвеним мрежама сумња у то да је на снимку заиста принцеза од Велса.

У свом првом појављивању у јавности у скоро три месеца, Кејт Мидлтон изненадила је људе широм света. Упркос томе што је аутентичност снимка потврђена, корисници друштвених мрежа, најблаже речено, нису уверени да се заиста ради о принцези од Велса.

Вишемесечно одсуство Кејт Мидлтон у јавности због, како је Кенсингтонска палата саопштила у јануару, „планиране операције абдомена“, изазвало је огромно интересовање јавности и лавину спекулација о здравственом стању принцезе као и евентуалним проблемима у њеном односу са принцом Вилијамом.

Као што је био случај и са фотографијом Кејт са децом, ни најновији снимак није утишао гласине, већ их само појачао и изазвао лавину нових питања и сумњи.

Преовлађујућа спекулација на друштвеним мрежама је да на снимку заправо није Кејт, већ неко ко личи на њу. „Ово је млађа и много мршавија жена. И да ли сте је икада видели да носи хеланке?!“, један је од коментара.

Некима је сумњива реакција људи око њих: „Они су најпрепознатљивији пар на свету и буквално нико се на снимку на окреће да их погледа. Нама је поглед мало магловит, али не и њима. Не верујем и ово!“

Новинарка Базфида Стефани Сотериу на мрежи Икс је такође изразила сумњу, поредећи снимак и фотографије Кејт Мидлтон направљене у претходна два месеца.

„Искрено, руку на срце, не мислим да је иста жена на фотографијама и снимку. Чини ми се да губим разум. Не желим да будем теоретичарка завера, али ово није она“, написала је новинарка.

Неки корисници су рекли да им је драго што се Кејт тако добро опоравља од операције: „Ако је ово заправо Кејт Мидлтон, зашто би жена која је подвргнута операцији абдомена носила тако велику кесу?“

Кенсингтонска палата изгубљена у преводу

Након скривања од очију јавности током јануара и фебруара, притисак јавности, који је попримио већ маничне пропорције уз све популарније питање „где је Кејт?“, у марту је почео принцезин постепени „повратак у јавност“.

Тај повратак баш и није почео сјајно. Због очигледног и неспретно урађеног „фотошопа“, фамозна фотографија објављена на Дан мајки, која је требало да поврати поверење јавности, само је подгрејала гласине да је нешто труло у Кенсингтонској палати.

Када се снимак принцезе од Велса јуче појавио, многи су помислили „коначно, сада ће се све смирити“, али је и он негде изгубљен у преводу.

Наравно, атмосфери спекулација никако не помаже став краљевске породице и одсуство двосмерне комуникације. У доба када је фото или видео доказ (pics or it didnt happen – фотографија или се није десило) неопходан, неодређена званична саопштења свакако нису допринела смиривању тензија.

Магловитост и намерна штурост о активностима њене деце и „спортским мечевима“ није схваћена као заштита њихове приватности, већ као још једна ставка на листи сумњивог.

И заиста, понашање Кенсингтонске палате и комуникација са јавношћу оставља чак и онима који нису сумњичави и склони гласинама врло мало маневарског простора да верују званичним саопштењима да је све у реду.

Ако је заиста све у реду, зашто се принцеза не појави у јавности и распрши све сумње?

На крају крајева, принцези од Велса би можда најбоље било да послуша мудре речи покојне краљице Елизабете Друге: „Морају да ме виде да би ми веровали.“

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво