Читај ми!

Депардјеа 13 жена оптужује за сексуално узнемиравање

Опсежна истрага коју је спровео француски „Медиjапарт“ детаљно описује наводе о понашању Жерара Депардјеа на снимањима, између 2004. и 2022. године. Познати глумац, преко адвоката, негира криминално понашање.

Нова истрага наводи више инцидената сексуално неприкладног понашања глумца Жерара Депардјеа.
Француски истраживачки веб-сајт Медијапарт објавио је резултате вишемесечног испитивања Депардјеових поступака на снимањима у периоду од скоро 20 година – од 2004. до 2022. године.

Извештај, који садржи сведочења 13 жена, наводи вишеструке случајеве опсцених коментара, пипања и неприкладних поступака Депардјеа на високопрофилним ТВ и филмским сетовима, укључујући Нетфликсову серију Марсеј, биографски филм Дима и комедију Велика кућа.

Глумачка звезда одбила је да да коментар директору Медиjапарта, али су Депардјеови адвокати негирали било какво криминално понашање.

Из адвокатске канцеларије „Кабинет Темим“, са седиштем у Паризу, наводе да сматрају да је извештај заснован на „веома субјективним проценама и/или моралним судовима“.

Глумчево понашање, наводно је, у великој мери, укључивало нежељено додиривање и пипање младих глумица, шминкерки и техничара, као и непристојне коментаре и „упорно стењање“.

Чини се да су такво понашање у великој мери игнорисали други чланови екипе, и често су се смејали доживљавајући то као чудно понашање које треба толерисати: „То је у реду, то је Жерар!“.

Од 20 продуцената или редитеља које је Медијапарт контактирао, само 11 је одговорило, а од њих су сви осим једног рекли да нису упознати са таквим понашањем или било каквим наводима о томе на њиховим снимањима.

Опомена од редитеља 

Фабијен Онтенијенте, редитељ филмова Диско из 2008. и Turf из 2013. године, у којима је Депардје играо, рекао је да га је директор за кастинг филма Диско упозорио да се глумац „заноси са девојкама“.

Када је пет година касније, током рада на следећем заједничком филму, чуо сличне оптужбе, рекао је да је разговарао са глумцем и рекао му: „Не почињи то поново, готово је! Понашај се како треба“.

Депардје је можда најпознатија – и најозлоглашенија – жива француска филмска звезда. За њега је познато да је лојалан Русији, а против глумца је изнет и низ непријатних оптужби, укључујући и оне за силовање и јавно уринирање у авиону. То све је утицало на његову репутацију последњих година.

Глумица Шарлот Арнол је 2018. године поднела оптужбе за силовање против пријатеља њеног оца, наводећи да ју је два пута сексуално напао.

Случај се још води пред француским судовима, након неуспешног покушаја Депардјеа да поништи оптужбе.

Редитељи и продуценти су наставили да ангажују звезду, упркос оваквим контроверзама, а прошле године Депардје се појавио у пет филмова, укључујући нову верзију детективске серије Мегре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије