Бивши италијански премијер Силвио Берлускони има леукемију

Четвороструком италијанском премијеру Силвију Берлусконију дијагностикована је леукемија. У првом званичном медицинском извештају из болнице Сан Рафаеле у Милану лекари наводе да је бивши италијански премијер на лечењу због плућне инфекције, али и да болује од хроничне леукемије која не показује знаке преласка у акутну леукемију.

Осамдесетшестогодишњи Силвио Берлускони, некадашњи италијански премијер, налази се на интензивној нези у болници Сан Рафаеле у Милану, због проблема са респираторним органима.

Након што је јуче нешто после 12 часова стигао у болницу Сан Рафаеле, у пратњи своје 53 године млађе партнерке Марте Фашине, Силвио Берлускони је провео мирну ноћ на одељењу интензивне неге.

Његово стање је стабилно, али комплексно. Ко добро познаје Берлусконија изјављује за медије да је његова ситуација у овом моменту деликатна, али не и драматична.

Бивши италијански премијер је будан и лекари непрестано раде на томе да му стабилизују ниво кисеоника у крви.

Први званични извештај лекара из болнице

Професор Алберто Зангрило, директор интензивне неге и лични Берлусконијев лекар већ тридесет година, те доктор Фабио Ћићери, примаријус одељења за хематологију и пресађивање коштане сржи, изјавили су да је у овом моменту бивши италијански премијер на лечењу због плућне инфекције, али и да већ извесно време болује од хроничне мијеломоноцитне леукемије која не показује знаке преласка у акутну леукемију.

Ради се о реткој врсти леукемије, а терапија предвиђа лечење упале плућа, као и прецизан третман намењен ограничавању негативних ефеката патолошке хиперлеукоцитозе.

Дневни лист Коријере дела сера који из сата у сат, као и остали италијански медији, прате здравствено стање Берлусконија, објавио је јутрос да Берлускони има леукемију због које је заправо и провео четири дана у болници прошле недеље.

Упала плућа је једна од компликација која може довести и до драматичног исхода када се ради о већ врло компромитованом и слабом организму а и с обзиром на године некадашњег италијанског премијера.

Јуче је у болницу прво стигла Берлусконијева ћерка Марина, затим брат Паоло, а након њих и остатак породице што је узнемирило јавност која је мислила да је то знак да је Берлускони у врло тешком стању.

Испред болнице су боравили током јучерашњег дана и током ноћи сви италијански и велики број светских медија који су из часа у час пратили стање лидера политичке партије Форца Италија, смештеног на интензивну негу кардиолошког одељења болнице Сан Рафаеле.

Лични лекар Берлусконија, доктор Алберто Зангрило, једини има овлашћење да даје извештаје о Берлусконијевом стању, али он је синоћ напустио болницу рекавши новинарима да би требало да оду да спавају.

Силвио Берлускони је примљен у болницу због отежаног дисања, а недостатак кисеоника је довео у стресно стање кардиоваскуларни као и респираторни систем који је под ризиком инфекција, укључујући и упалу плућа која би могла да искомпликује већ тешко генерално стање, иако неки извори блиски Берлусконију тврде да није у стању опасном по живот.

Током поподнева и вечери лекари нису успели да стабилизују ниво кисеоника у крви који је резултирао врло ниским вредностима.

Целог дана стизале су поруке подршке из света политике бившем премијеру, а жељу за брзо оздрављење послао му је и тим Монце чији је он власник.

„Срдачне жеље за брзо оздрављење драги председниче од читаве црно-црвене фамилије” написао је на друштвеним мрежама директор клуба Адријано Галијани, десна рука Берлусконија још из славних времена фудбалског клуба Милан.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара