Читај ми!

Преминуо глумац Јафет Кото, познат по улогама доктора Кананге и Ала Џијардела

Глумац Јафет Кото, познат по улогама у филму о Џејмсу Бонду „Живи и пусти друге да умру“ и серији „Одељење за убиства“, преминуо је у 82. години.

Котова супруга Теси Синахон објавила је вест на Фејсбуку, написавши да је шокирана и ожалошћена смрћу свог дугогодишњег партнера.

„Играо си негативца у неким својим филмовима, али си за мене и многе друге људе био прави херој. Добар човек, добар отац, добар муж и достојанствено људско биће. Веома ретка комбинација. Почивај у миру, душо. Недостајаћеш ми сваког дана, мој најбољи пријатељу, моја стено“, написала је његова супруга.

Кото је рођен 15. новембра 1939. године у Њујорку, а глумом је почео да се бави са 16 година. Три године касније имао је свој први професионални деби у позоришној представи Отело.

Током каријере имао је неколико веома запажених улога. У филму Живи и пусти друге да умру из 1973. године, глумио је корумпираног карипског диктатора доктора Канангу наспрам Роџера Мура у улози Џејмса Бонда.

Шест година касније остварио је запажену улогу у научнофантастичном хорору Осми путник, као техничар Денис Паркер, а 1987. године се појавио заједно са Арнолдом Шварценегером у остварењу Тркач.

Деведесетих је гледаоце широм света одушевио улогом поручника Ала Џијардела у серији Одељење за убиства, која се приказивала од 1993. до 1999. године и која је у Србији такође стекла велику популарност.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се