Меркелова поново најмоћнија

Немачка канцеларка Ангела Меркел проглашена је и ове године најмоћнијом женом на свету за 2016. годину по избору америчког магазина „Форбс“.

Ангела Меркел (61) већ шесту годину заредом је, према избору Форбса, проглашена за најмоћнију жену света, а параметри које тај магазин узима у обзир су богатство, присутност у медијима и утицај који особа има.

Меркелова је победила Хилари Клинтон, која је заузела друго место, као и директорку Фејсбука, Шерил Сандберг.

Форбс наводи да то што се Европска унија „још држи“ јесте делимична заслуга и Меркелове.

Треће место је заузела шеф америчких Федералних резерви, Џенет Јелен, а четврто супруга америчког пословног магната Била Гејтса, Мелинда Гејтс.

На листи 100 најмоћнијих жена доминарале су Американке, где их се нашло 51, а потом следе Кинескиње које су заузеле девет места.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара