Читај ми!

Едвард Сноуден на „Твитеру“ и прати само НСА

Најпознатији светски узбуњивач придружио се милионима људи на „Твитеру“.

Упркос томе што је тек направио налог, већ има 156.000 пратилаца. Он, међутим, прати само један налог - америчке Националне безбедносне службе. Прва Сноуденова порука била је: „Да ли ме сада чујете“.

Након што су га после пар сати запратиле десетине хиљада људи, Сноуден се свима захвалио, а онда прокоментарисао: „Имамо воду на Марсу! Да ли мислите да прегледају пасоше на граници? Питам за пријатеља“.

Занимљиво да му је одмах поруку написао амерички научник и Нил Тајсон. „Ед, драго ми је да видим да ти дуго прогонство није утицало на смисао за хумор. Да ли си заузет“, упитао је познати астрофизичар и водитељ серијала Космос.

„Надгледање никада не спава и пројекти попут FreedomofPress ме држе заузетим, али и даље проналазим мало времена“, одговорио му је Сноуден.

Између њих двојице се развио даљи разговор. „Неки те зову херојем. Неки издајицом. За мене ћеш увек бити штребер. Шта кажеш на ове 'етикете'“, упитао га је Тајсон. Треба напоменути да астрофизичар подразумева термин „штребер“ као нешто позитивно.

„Херој. Издајица. Ја сам само грађанин са гласом“, рекао је Сноуден.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара