Читај ми!

Ћерка Пола Вокера тужила „Порше“ због фаталне несреће

Наводећи неправилности када је у питању безбедност возила као узрок смрти Пола Вокера, који је погинуо у свом „поршеу“ у саобраћајној несрећи у Калифорнији пре две године, његова ћерка саставила је тужбу против аутомобилске фирме у Лос Анђелесу.

Медоу Вокер тврди у тужби да је произвођач прескочио безбедносне мере на возилу које су могле да спрече несрећу, или у најмању руку да дозволе глумцу да преживи, пренели су амерички медији.

Вокер је био сувозач у „поршеу“ којим је управљао његов пријатељ, када су ударили у бандеру и запалили се у новембру 2013. године.

После истраге, која је трајала четири месеца, полиција је у извештају навела да је „порше карера ГТ“, који је возио Роџер Родас, при брзини од 150 километара на час ударио у бандеру.

У тужби, 16-годишња Медоу тврди да се аутомобил кретао много спорије у тренутку када је изгубио контролу.

У правним документима је наведено да је Вокеров сигурносни појас Вокеров торзо одбацио уназад огромном силом, сломивши му ребра и карлицу, и заробивши га у возилу које се запалило.

Удовица Роџера Родаса, који је управљао возилом, поднела је сличну жалбу прошле године, али из фирме „Порше“ су рекли да је несрећа била његова кривица, а не грешка у изради аутомобила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се