Читај ми!

Стив Џобс је био дете сиријског имигранта

Абдулфатах Џандали, рођен 1931. године, одлучио је да се пресели у САД 1954. године, где је упознао Џоан Керол Шебел, немачку католкињу са којом је отпочео везу. Ипак, њени родитељи су јој бранили везу са муслиманом па је Џоан свог сина, рођеног 1955. године, дала на усвајање... у породицу Џобс.

Стив Џобс је био дете сиријског имигранта Стив Џобс је био дете сиријског имигранта

У интервјуу за магазин Фортуне, Џандали је поделио своју породичну причу.

Рођен је у Хомсу у Сирији, као син богатог земљопоседника, и са 18 година је напустио Сирију да би наставио школовање у Америци.

Док је студирао у Висконсину, забављао се са Џоан Шебел.

„Био сам заљубљен у Џоану, али је њен отац био тиранин и бранио нам је да се венчамо јер сам из Сирије. Тада је рекла како жели да бебу да на усвајање“, рекао је Џандали.

Само неколико дана пре рођења бебе, Џандали је напустио Џоан, никада не упознавши свог сина.

Дечака су усвојили Клара Хагопиан и Пол Рејнхолд Џобс и дали му име Стив, који је 1976. године основао компанију која и дан данас носи велико име, Епл.

Неколико месеци после усвајања, Џандали се поново појавио у Џоанином животу и венчали су се, годину дана након тога добивши ћерку Мону.

Са Стивом се сасвим случајно упознао много година касније, у ресторану који је држао у Сакраменту. Завршило се то обичним руковањем, ниједан ни други нису знали ко стоји прекопута.

Тек је биолошка сестра Мона Симпсон касније објаснила Стиву ко је Сиријац, власник ресторана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара