Читај ми!

Toчак: Борис је био уметник савршеног слуха и никада није одустајао

Бројни поштоваоци, породица и пријатељи данас су се на комеморацији у Књажевско-српском театру, опростили од Бориса Аранђеловића, певача култне групе „Смак“. О најславнијем крагујевачком рокеру говориле су његове колеге и сарадници.

Оснивач „Смака“ Радомир Михајловић Точак присетио се године настанка групе и Борисове посвећеност музици.

„Био је уметник савршеног слуха и никада није одустајао, чак и уочи нашег највећег, а испоставиће се и последњег концерта, ове године на Ушћу. Знали смо за Борисове здравствене проблеме и предлагали му да концерт откажемо, али он то није желео. Изашао је на сцену и отпевао све песме“, рекао је Точак.

„Вечно ћу бити захвалан Борису што ме је увео у свет музике. Сећам се мојих ученичких дана када сам, бежући са часова, стајао пред Студијом 5 Радио Београда чекајући Бориса. Верујем да је сада на неком бољем месту заједно са Миланом Младеновићем и Маргитом Стефановић, да заједно већ праве неки нови бенд“, рекао је фронтмен групе „Ван Гог“, Звонимир Ђукић Ђуле.

Борис Аранђеловић рођен је 13. октобра 1948. у Крагујевцу, а члан „Смака“ је постао 1973. године као солиста.  Био је препознатљив по певању у високим регистрима, специфичној боји гласа и једиственом стилу.

Група „Смак“ се после вишегодишње паузе поново окупила на концерту у београдској Комбанк арени 2012. године, и на последњем заједничком наступу на Ушћу 20. јуна ове године.

Борис Аранђеловић сахрањен је данас на гробљу у крагујевачком насељу Белошевац.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се