Читај ми!

Макартни био фрустриран Леноновим „статусом мученика“

Бивши члан „Битлса“, британски музичар Пол Макартни признао је да је био фрустриран чињеницом да је Џон Ленон добио „статус мученика“ након што је убијен.

Макартни био фрустриран Леноновим „статусом мученика“ Макартни био фрустриран Леноновим „статусом мученика“

Ленонова насилна смрт тешко је утицала на све чланове „Битлса“ као и на њихове каријере, рекао је легендарни музичар у интервјуу америчком часопсу Есквајер, преноси Танјуг.

„Након распада бенда, Џорџ је снимио плочу, и Џон, и ја и Ринго. Били смо једнаки“, нагласио је Макартни, додавши да се то променило када је Марк Чепмен пуцао у Џона Ленона 1980. године испред његове зграде у Њујорку.

„Када је Џон убијен постао је мученик, попут Џона Кенедија“, истакао је чувени британски музичар.

„Постао сам фрустриран јер су људи почели да поистовећују Џона са 'Битслима'“, навео је Макартни, истакавши да су само годину дана раније сва четворица била потпуно једнака.

„Били смо свесни да смо различити. Знали смо да поседујемо оно што друге групе нису имале: Ленонову вештину, интелигенцију, оштроумност, Макатнијеву мелодичност, Харисонову духовност, Рингов смисао за хумор, спретност на бубњевима. Сви смо били у игри, што је прилично тешко остварити“, објаснио је Макартни.

У току разговора кантаутор је говорио и о својој двогодишњој турнеји и соло каријери, а коментаришући могућност да у скорије време „гитару окачи о клин“ рекао је: „Да седим код куће и гледам телевизију? Да прчкам по башти, да играм голф? Не, хвала!“

„Још уживам у писању, у певању. Шта бих радио? Око себе стално видим људе који одлазе у пензију и одмах баце кашику“, закључио је славни музичар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара