Читај ми!

Аустријски политичари летују радо у домовини

При планирању летњег одмора, аустријски политичари и ове године дају предност боравку у Аустрији, али не одустају од тога да један део проведу и у иностранству.

Председник Аустрије Хајнц Фишер остаће у Аустрији и одмор ће икористити за планинарење и читање, као и за игру са унучићима покрај језера Хаштат, преноси Танјуг.

Аустријски канцелар Вернер Фајман са породицом ће отпутовати на недељу дана у Хрватску на море, а другу недељу планира да проведе у Француској.

Вицеканцелар и министар привреде Рајнхолд Митерленер одлучио се за одмор у Аустрији на језеру у покрајини Корушкој, а планира да слободно време проведе возећи бицикл и читајући књиге.

Такође уз књиге, одмор планира да проведе и министар културе Јозеф Остермаје, који ће прве две недеље августа провести на Кипру.

Шеф дипломатије Себастијан Курц за сада није објавио планове за одмор, али се зна да планира једну недељу да проведе у Италији.

Министар за социјална питања отпутоваће у Холандију, а министарка образовања Габријеле Хајниш-Хосек остаје у Аустрији, где ће обићи планине.

Министарка за женска питања Софи Кармасин боравиће, како је најавила, у Француској, а потом ће одмор наставити на језеру Мондзе у Аустрији.

Министар финансија Ханс-Јерг Шелинг планира одмор на језеру Атерзе у домовини, као и министарка здравља Сабине Оберхаузер која ће овај пут боравити у Корушкој.

Министар правосуђа Волфганг Брандштетер такође планира да одмор проведе делимично у Аустрији, а потом и у САД, где му живи кћерка.

Министар пољопривреде Андре Рупрехтер ће са породицом обићи Италију и затим Алпбах у Аустрији, док ће министар одбране Гералд Клуг први део одмора провести у Аустрији, а затим отпутовати „негде на југ“.

Председница парламента Дорис Бурес планира да у августу посети Шкотску.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара