Читај ми!

Круз заиста може све што и Итан Хант!

Ни у петом делу филмске франшизе „Немогућа мисија“, Том Круз није дозволио каскадеру да „ради свој посао“ – сам је снимио опасну сцену „верања“ по авиону у лету, на 1.500 метара изнад једног британског села.

Том Круз је решио да испуни своју личну „немогућу мисију“ и сам сними узбудљиве акционе сцене у новом наставку култног филма, излажући свој живот невероватној опасности.

И заиста, 52-годишњи глумац је овог пута превазишао сам себе, док је као Итан Хант у елегантном оделу висио са транспортног „ербаса A400M“. Закачен за врата авиона, тaчније висећи на безбедносна појаса, одбио је да обуче комплетну заштитну опрему.

У Немогућој мисији 5, у режији Кристофера Мекверија, Том четврти пут репризира своју улогу Итана, тајног агента.

Четврти део Протокол дух је премијерно приказан у децембру 2011. године и зарадио је више од 700 милиона долара на благајнама широм света.

Када се Том попео на Бурџ Калифу у Дубаију, описао је свој приступ послу као стално учење, а о самом искуству, рекао је: „Ја сам буквално морао да смислим начин како да летим, јер чак и након месеци обуке, нисам могао ни да замислим толике налете ветра, које осећате тек када сте тако високо“.

Том је једном рекао да се не плаши када је у питању извођење ових вратоломија и рекао да је то све део његове улоге: „Људи кажу не, али као глумац ви морате урадити и дочарати све у лику који играте, и физички и емотивно.“

„Ја сам у стању да урадим такве сцене. Тренирао сам 30 година такве ствари. Не плашим се. То је углавном само техничка ствар, али понекад ствари умеју да крену лоше“, рекао је 2012. године за једну британску телевизију.

Холивудски глумац је познат по опасним сценама које снима сам, без помоћи дублера и каскадера, за све своје филмове.

До сад је снимао сцене борбе мачевима на леђима механичког коња, када је умало страдао, због квара на једном од „коња“. Такође, нису му стране ни вожње мотоцикла максималном брзином, трчање без икакве обуће, на потпуно голим стопалима...

У својој првој великој улози за филм Taps 1981. године, Том је играо кадета Дејвид Шона. Касније је признао да је припрема за улогу била застрашујуће искуство: „Нисам желео да изгледам глупо, али сам у паузи повукао момка у страну и рекао: 'Да ли си ово раније радио? Нећеш ме убити, зар не?'. Био сам престрављен да ће моја прва велика улога, бити и моја последња“.

Круз је познат и по емотивним и духовитим карактерима у филмовима као што су Кишни човек и Џери Мегвајер, али је познато да су ипак акциони хероји његов „специјалитет“.

Немогућа мисија 5 се очекује у биоскопима крајем 2015. године, а поред Том Круза у њему ће се појавити и Алек Болдвин, Сајмон Пег и Џереми Ренер.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара