Читај ми!

Превише славна за поротника?

Америчка поп звезда Мадона појавила се у понедељак на суду у Њујорку како би обавила своју поротничку дужност, али је ослобођена обавезе како би се избегло „стварање пометње“.

Како преноси Би-Би-Си, певачица је провела два сата у окружном суду, али на крају ипак није позвана да испуни своју грађанску дужност.

Портпарол суда Дејвид Букстејвер изјавио је да сама чињеница што се одазвала позиву и дошла на суд представља „доказ да сви могу бити позвани у пороту“.

Мадони су ипак омогућене неке погодности које други потенцијални поротници нису добили.

Тако јој је допуштено да дође у пратњи телохранитеља, а у суду је чекала сама, у засебној просторији, одвојена од других позваних особа.

Букстејвер је навео да је Мадона ослобођена обавезе јер су, наводно, за тај дан имали довољно поротника, али и због тога што нису желели да њено учешће у неком процесу изазове пометњу.

Он је рекао да је певачица овим испунила своју грађанску дужност, те да је више неће звати у наредних шест година.

Међу славним личностима које су у прошлости обавиле своју поротничку дужност били су глумци Том Хенкс и Сара Џесика Паркер и ТВ новинарка Барбара Волтерс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво