Читај ми!

Племенитост је спас за Србе!

Узвишене и неопипљиве вредности људског духа, попут храбрости, поштења, безусловног пријатељства, племенитост и љубави, једино могу да нас спасу након ове природне катастрофе, сматра глумац Небојша Глоговац.

Глумац Небојша Глоговац се пријавио на број који је објављен за помоћ и чека позив.

„Нису ме звали, када сам се пријавио прво су ме питали какву врсту помоћи нудим, рекао сам да немам могућност за смештај, однео сам нешто ствари и пријавио се да ако нешто затреба, да могу да рачунају на мене“, каже Глоговац.

Познати глумац истиче да је спреман све да ради. „Немам милионе па да дам, али бих то радо учинио да их имам. Што је до живог човека то могу“, додаје глумац.

Комби Југословенског драмског позоришта кружи грaдом и прикупља помоћ од људи који нису у могућности да је однесу.

„Играћемо представе од којих се комплетан приход одваја за угрожена подручја. Позоришта која играју представе за децу одлазе у прихватне центре и покушавају најмлађе мало да разгале и да им скрену мисли са страшних ствари које су им се десиле“, објашњава Нeбојша.

Глоговац каже да на представе за одрасле са својим колегама планира да доведе људе из прихватних ценатара, да покушају барем мало да им скрену пажњу са ових ужаса.

„Имам врло чудно осећање, ужасна је та сила која преовладава, да не причамо глупости јер видимо све шта се дешава. Осећање колико су људи мали у односу на ту неку природну силу која може да им промени животе и да нестане све у секунди, то је нека врста самоосећања која може да буде корисна у неким будућим временима, а са друге стране колико је моћно и јако заједништво и колико је добра ствар удруживање и нека заједничка акција и колико ипак морамо да идемо даље“, објашњава глумац.

Глоговац каже да смо ми чудан народ, са једне стране добро је заборавити да би се ишло даље, а са друге стране заборавити тако нешто може да нас понесе у неку врсту гордости.

„Чим је мало боље, крену да излазе они наши ђаволи, наши карактери. Равнотежа је потребна. Тешко је заборавити, али и не треба једним делом заборавити да би били свесни неке пролазности и да би били свесни колико је важно да смо упућени једни на друге, колико је важно да будемо добри, да будемо племенити, јер нас то може и спасити“, закључује Глоговац.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара