Читај ми!

Гејтс спроводи „анти Парис Хилтон“ принцип

Највећи део огромног породичног богатства Бил и Мелинда Гејтс оставиће фондацији коју су основали, а не својој деци, коју желе да што више образују и усаде им осећај важности сопственог рада. Спроводе, како кажу, „анти Парис Хилтон“ приступ у одгајању деце.

Човек који се последњих 15 година налази на првом или другом месту најбогатијих људи света Бил Гејтс, заједно са својом женом Мелиндом, веома пази на одгајање своје деце, којој неће оставити своје огромно богатство.

Њихов родитељски приступ има за циљ да деци усади осећај да је сопствени рад важан и изузетно значајан.

„Подизање деце у једној од најбогатијих породица на свету звучи као друштвени експеримент. Како сте одредили приступ према деци?“, упитао је водитељ конференције ТЕД у Ванкуверу, на којој су Гејтсови гостовали.

„Желимо да се што боље образују. Морају да стекну осећај сопствених способности и могућности. Морају да знају шта желе да раде“, рекао је оснивач „Мајкрософта“.

Према његовим речима, својој деци су на време рекли да ће највећи део богатства припасти филантропској фондацији коју сад воде.

„Никада нисмо нити ћемо обасипати своју децу новцем тако да могу да иду где хоће и не раде ништа“, истакао је Гејтс.

Упркос томе што су познати по томе да свој приватан живот и децу чувају подаље од медија, на овој манифестацији Гејтсови су били веома отворени у одговарању на питања у вези са њиховом децом.

Мелинда Гејтс је рекла да су њихова деца више пута ишла са њима на путовања у Африку и друге сиромашне регионе света.

„Усадили смо им осећај да треба да брину о другима и да после нас наставе да се баве филантропијом и борбом против смртности деце , као и да раде на побољшавању образовања широм света“, објаснила је Мелинда.

Брачни пар Гејтс, који и поред свих донација и фондација има довољно новца да децу учини милијардерима, открива да план за њихову будућност уопште није такав.

„Морају да имају осећај важности свог рада и да од њега треба да живе“, објаснили су Гејтсови.

Иначе, на овакав приступ подизању деце велики утицај је направио Ворен Бафет, који је на сличан начин одгајао своју децу. Заједно су закључили да остављање великог богатства у наследство делује потпуно контрапродуктивно.

Зато су прихватили овај, како су га назвали, „анти Парис Хилтон“ приступ.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара