Читај ми!

Обама насмејан на комеморацији

Амерички председник Барак Обама, заједно са британским и данским премијерима, правио „селфи“ фотографију на комеморацији Нелсона Манделе. Медији широм света оцењују да је потез Обаме крајње непримерен таквој церемонији.

Велики број светских политичара и званичника био је на данашњој комеморацији човеку који је срушио апартхејд и једном од најпознатијих бораца за људска права, Нелсону Мандели.

Упркос чињеници да је у питању била тужна пригода, амерички председник Барак Обама и британски и дански премијери, Дејвид Камерон и Хеле Торнинг Шмит, одлучили су да праве „селфи“ фотографије.

На интернету и друштвеним мрежама освануле су многе фотографије насмејаног Обаме.

„То су светски лидери, а не гомила тинејџера који се кикоћу. Зар нису могли да сачекају пре него што почну да се глупирају наоколо“, пише Индипендент.

Лондонски Гардијан наводи да је невероватно да „колико год били познати нису успели да одоле да направе 'селфи' фотографију на комеморацији“.

Њујорк дејли њуз истиче да се на фотографијама очигледно види да жена америчког председника, Мишел, не одобрава понашање свог мужа током комеморативног испраћаја бившег председника Јужне Африке.

Сличан став износе и многи на Твитеру. Наводе да Манделин последњи испраћај свакако није место за сликање „селфија“.

„Селфи" је скоро установљени израз за фотографију направљену мобилним телефоном или веб камером, када особа слика саму себе, након чега слику поставља на друштвене мреже.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се