Читај ми!

Бебек: Има нека тајна веза

Некадашњи певач култног „Бијелог дугмета“, Жељко Бебек, каже да му је најлепши период у животу био од 1974. године до 1984. године. У интервјуу за РТС открио је разлог зашто је започео соло каријеру, али је запевао и део легендарне песме „Има нека тајна веза“.

У студију РТС-а на Кошутњаку у току је снимање „Шоуа свих времена“. Један од гостију биће и некадашњи фронтмен „Бијелог дугмета“ Жељко Бебек, који је за РТС открио који му је најлепши период у животу, зашто је започео соло каријеру, а чак је и отпевао део песме Има нека тајна веза.

„Као и код свакога за мене је најлепши период везан за младост и за времена када сам нешто посебно направио, што за себе, што за људе око себе. Главно време за мене је од 1974. до 1984. године. Мислим да је то било најплоднијих 10 година, када смо направили највећу ствар икада на овим просторима“, рекао је Бебек.

Према његовим речима, „Бијело дугме“ је 1977. године направило до тада невиђени успех - концерт код Хајдучке чесме.

„Страховито нас је изненадио одзив људи. Поподне док смо се спремали за концерт говорили су нам да људи већ толико има да се тешко може замислити. Толико је било света да су се људи пели на дрвеће“, истакао је бивши фронтмен „Бијелог дугмета“.

На питање која му је песма за сва времена, Бебек каже да је то тешко рећи.

„Од свих година у којима сам могао да учествујем у 'Шоуу свих времена', значи од 1974. па до 1989. године, имам понешто да понудим за свакога“, у шали је прокоментарисао Бебек.

Нису ме прихватили као солисту, али сам ипак успео

Према његовим речима, у том периоду имао је кризних пет година.

„Као што су људи навикли да ме слушају као члана 'Бијелог дугмета', тако и нису баш са одушевљењем прихватали то да сам се одлучио да правим каријеру у којој више нећу бити певач групе, него ћу бити солиста“, присетио се први певач једног од култних бендова бивше Југославије.

Каже да је соло каријеру почео јер је желео да проба да себи организује време када ће улазити у студио, када ће на турнеје и, на крају крајева, и када неће радити ништа.

„Певач је врло заслужан за успех бенда и тај његов успех се подели на цео бенд. Али ако случајно певач закаже, бенд не дели његову судбину“, каже Бебек.

Упркос томе што му је најлепши период, „онај за сва времена“, био управо у „Бијелом дугмету“ од 1974. до 1984. године, Бебек истиче да га је то, ипак, уморило и да је баш зато започео соло каријеру.

„Уз помоћ нових аутора сам и успео у томе. За мене је наступило једно ново време. Био је то успешан почетак соло каријере и зато ми је драго што сам у емисији на РТС-у наступао и са великим песмама из тог мог соло периода“, додаје легендарни певач.

Шалећи се мало на свој рачун, Бебек је рекао да је он ипак егоиста.

„Не би могао да будем неко ко води бенд, а да немам јаки его. Без тога велики бенд не би могао. Ако немате јаки его како ћете да нађете простора за амбицију да будете први, главни и најбољи“, каже Бебек.

Како је рекао, као млад је сањао да буде популаран, да заради новац и, што је најважније, да га сви воле.

„Баш то треба да се заслужи! Мислим да сам то и постигао и зато кажем да су ми се ти снови испунили. Посебно зато што сам успео и после свог успеха са групом да направим и успешну соло каријеру“, закључио је некадашњи певач „Бијелог дугмета“ и за крај отпевао део култне песме Има нека тајна веза.

„Шоу свих времена“ је тренутно највећи пројекат Радио-телевизије Србије, који реализује са продуцентском кућом „Адреналин“.

Емисија, која ће се емитовати од 8. децембра на Првом програму, спада у жанр носталгичних шоу програма, који ће обиловати добром музиком, глумом, плесом и фантастичним гостима.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво