Читај ми!

Неће мени Оскара дати никад

Узалуд сав мој труд да будем другачији од Холивуда, мој рад никада неће бити награђен Оскаром, жали се амерички редитељ мексичког порекла Роберт Родригез.

Амерички редитељ Роберт Родригез, најпознатији по крвавом акционом трилеру Мачета, свестан је да му његова остварења никада неће донети Оскара.

Иако је његов редитељски стил често упоређиван са радом оскаровца Квентина Тарантина, који је и његов блиски пријатељ, Родригез са смешком подсећа да никада није чак ни номинован за ту престижну награду.

„Толико тога сам постигао у каријери што је попуно другачије од Холивуда, али они ми чак ни за то не дају награду“, истакао је у разговору за АФП током Филмског фестивала у Морељи, на западу Мексика.

„Нема шансе да добијем Оскара“, додао је Родригез који је због неслагања са правилима напустио Америчко удружење филмских редитеља (DGA).

Бранећи свој начин рада, прослављени синеаста тврди да се од филмова очекује, пре свега, да буду забавни и да уколико жели да направи нешто што је ван уобичајеног, редитељ мора да игнорише холивудска правила и крене неортодоксним путем.

Роберт Родригез је први пут скренуо пажњу на себе 1992. године нискобуџетним остварењем El Mariachi о мексичком музичару који се супротставља банди гангстера. Филм је освојио награду на Санденс фестивалу.

Међу његовим запаженијим делима су вампирски трилер Од сумрака до свитања, мрачни акциони филм Град греха и дечји серијал Деца шпијуни.

Његово најновије остварење је Мачета убија (Machette Kills), у којем поред Денија Треха игра плејада познатих глумаца попут Мела Гибсона, Мишел Родригез, Софије Вергаре, Чарлија Шина, Џесике Албе и Лејди Гаге.

Реч је о наставку светског хита Мачета који данас има култни статус међу љубитељима акционих филмова.

Родригезова дела су често мешавина америчког и мексичког духа, будући да је чувени Тексашанин мексичког порекла.

„С обзиром на то да сам Мексиканац и Американац, волим да комбинујем те две стране“, објаснио је редитељ.

„Могу да снимим прави амерички филм, као и прави мексички, или нешто између. А ја волим то нешто између у којем има помало од једног и другог“, нагласио је Родригез.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара