Читај ми!

Опра Винфри на челу „Форбсове“ листе

После двогодишње паузе, Опра Винфри се вратила на врх „Форбсове“ листе 100 најмоћнијих славних личности. Друга на листи је прошлогодишња првопласирана Лејди Гага. Још четири жене се налазе у првих десет – Бијонсе, Мадона, Тејлор Свифт и Елен Деженерес. Мушку част у првих десет бране Стивен Спилберг, Бон Џови, Роџер Федерер и Џастин Бибер.

Опра Винфри и без свог ток шоу програма је од јуна 2012. до јуна 2013. године зарадила 77 милиона долара. Иако је претрпела драстични пад зараде за прошлогодишњих 165 милиона долара, то је није спречило да се врати на врх Форбсове листе 100 најмоћнијих славних личности.

Магазин Форбс је као критеријуме, поред новца, урачунао и славу, као и присутност у медијима и на интернету.

Захваљујући томе што ипак новац главни критеријум Мадона се, после две године, вратила на листу и сада заузима пето место. Упркос томе што њен последњи албум финансијски није добро прошао, „краљица попа" може да се похвали да је зарадила 125 милиона долара у последњих годину дана, чиме је уједно и најпрофитабилнија славна личност.

Иако је оперисала кук што је условило скарћивање њене турнеје Лејди Гага, прва на прошлогодишњој листи, је задржала висок пласман и на најновијој листи заузима друго место. Успела је да заради 80 милиона долара, а што се присутности у медијима тиче пласирала се одмах иза Ријане.

Њих три, заједно са Бијонсе (четврто место), Тејлор Свифт (шесто место) и Елен Деженерес (десето место), жене као и прошле године заузимају већи део првих десет позиција.

Четири мушкарца која су се „угурала" у првих десет су славни режисер Стивен Спилберг (трећи), Бон Џови (седми), тенисер Роџер Федерер (осми) и поп звезда Џастин Бибер (девети).

Спилберг се попео седам места у односу на прошлогодишњи пласман, а зарадио је импозантних 100 милиона долара. Његово најновије остварење Линколн освојио је два Оскара и веома добре критике и зарадио 275 милиона долара.

Федерер, најбоље пласирани спортиста на листи, попео се 23 места у односу на прошлогодишњу листу, највише захваљујући импресивних спонзорским уговорима. Десет уговора са великим копанијама укупно му годишње доносе око 40 милиона долара. Такође је и веома помињан у медијима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара