Читај ми!

Где су нестали моји милиони?

Захваљујући лошим менаџерима, неизводљивим уговорима које извођачи наивно склопе са издавачким кућама или расипном животу, милиони нестану за трен ока! Ем-Си Хамер, Тони Брекстон, Лорин Хил суочили су се са банкротом, а црни облаци минуса на рачуну нису заобишли ни Лејди Гагу.

Једини сигуран посао на клизавом терену музичке индустрије је бити адвокат за банкроте. Захваљујући лошим менаџерима, неизводљивим уговорима које извођачи наивно склопе са издавачким кућама или расипном животу, милиони нестану за трен ока!

Тако се Лорин Хил, некадашња чланица групе „Фјуџиз" недавно преко онлајн друштвених медија огласила поруком: „Прича се да сам потписала нови уговор да бих могла да платим порез."

Није тајна да је певачица избегавала да плаћа порез од 2005. до 2007. године, што је признала и на суду. Због тога јој сада треба хитно око 1,8 милиона долара.

Вејн Њутн ушао је 1983. године у Гинисову књигу светских рекорда као најплаћенији извођач на планети.

Мање од деценије касније, имао је око 20 милиона долара дуга! Иако је убрзо решио тај проблем, ових дана присећа се како је онима који немају новца.

У децембру је оглашено да се његово велико имање продаје, а 31. маја требало би да се одржи аукција.

„Чак и уколико имање буде продато у неком моменту, биће продато заједно са нама", рекла је Кетлин Њутон, супруга познатог певача и забављача.

Црни облаци нису заобишли ни Лејди Гагу. Поп звезда није могла да верује да је остала без пара захваљујући својој екстравагантности.

„Најсмешније је што нисам ништа знала. Сећам се да сам се питала зашто сви причају да немам новца. Није ми било јасно, јер имала сам пет хитова у том моменту", пожалила се певачица која је мањак од три милиона долара надокнадила додатним наступима и специјалној емисији на каналу Ха-Бе-О.

Краљ банкрота, Стенли Барел, познатији као Ем-Си Хамер од локалног клинца постао је глобална звезда. То су, наравно, пратиле велике суме новца које су пристизале свакодневно.

Репер се осмелио и за вилу на северу Калифорније дао 9,3 милиона долара, а затим још толико за њено уређење. 

Само шест година након дијамантског тиража (10 милиона продатих примерака) албума Please Hammer, Don't Hurt 'Em и хитова попут U Can't Touch This и Pray, који су померили границе реп и хип-хоп звука Барел је дотакао дно.

Упркос томе што је до данас продато више од 18 милиона копија револуционарног албума Ем-Си Хамера, репер је због дуга од 10 милиона долара и чињенице да је морао да призна да је банкротирао често предмет шала на рачун некадашњих богаташа који су се поново нашли међу сиротињом.

Тони Брекстон је у једном периоду доминирала музичким светом. Међу наградама којих има приличан број издваја се шест Гремија и девет Билбордових признања.

Сукоб са издавачком кућом, међутим, коштао ју је више него што је икада помислила да би могао – довео ју је до банкрота чак два пута! Први пут тамнопута певачица остала је без динара, то јест без долара 1998, а други пут 2010. године. 

Због минуса који је нарастао до 18,3 милиона долара, од чега 16 милиона потражују издавачи, уметница која је отпевала једну од најпознатијих балада у протеклих неколико деценија, планетарни хит Unbreak My Heart, излаз из проблематичне ситуације потражила је у ријалити програмима. 

Иако је продала милионе примерака албума и одрасла у музичкој породици, 45-годишња Тони напустила је свет музике и почела да се окреће глуми.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво