Читај ми!

Копија принцезине венчанице за само пет сати

Креатори широм света узалуд су недељама с нестрпљењем ишчекивали и најмању информацију о хаљини у којој ће Кејт Мидлтон изговорити „Да“. Ипак, од момента када се млада упутила ка Вестминстерској опатији једној кројачкој фирми из Лондона било је потребно тек пет сати да направи прву копију венчанице!

Непуних пет сати након што је Кејт Мидлтон започела вожњу ка Вестминстерској опатији и венчању са изабраником принцом Вилијамом, породична кројачка фирма у Лондону довршила је прву копију њене венчанице.

Зна се већ сада да ће њена хаљина, креација Саре Бартон из британске модне куће Александар Меквин, бити копирана широм света у ко зна колико примерака, али млада би се сигурно изненадила када би знала колико брзо је сашивена прва, пренео је АФП.

„Чим је ушла у аутомобил покушали смо да пронађемо која врста чипке је коришћена и да нађемо што сличнију", каже 34-годишњи Раул Ечеверија, власник радње "Alterations Boutique".

Када је само неколико минута касније Кејт Мидлтон изашла из „ролс ројса" пред Вестминстерском опатијом, откривајући венчаницу боје слоноваче од сатена и чипке, читав кројачки тим се бацио на посао.

„Гледали смо пренос венчања на телевизији и покушавали да откријемо који је материјал коришћен, а затим смо трчали код наших снабдевача покушавајући да дођемо до истог", испричао је Ечеверија АФП-у.

Ова британска кројачка фирма наручила је десет метара поставе, десет метара тила за вео, 15 метара сатена и четири метара чипке за око 1.000 фунти (1.700 долара).

„У исто време наши дизајнери су правили крој хаљине, а онда смо све то спојили. Требало нам је око пет сати да све завршимо", похвалио се Ечеверија.

Хаљину је иначе наручио Тајмс (The Times) и биће поклоњена једном од читалаца, а бутик који је пре 30 година основала мајка Ечеверије, Марија Бласкез, већ је примио поруџбине за нове копије.

„Копију венчанице нисмо радили због новца, већ да бисмо доказали да је све могуће. Био је то фантастичан изазов", објаснио је Ечеверија.

Када се принцеза Дајана удавала за принца Чарлса 1981. године, копије њене венчанице појавиле су се у продаји у року од неколико сати, а од Елизабет Емануел која је дизајнирала ту хаљину даме и дан данас траже идентичне моделе.

До сада, то је била хаљина која је највише пута копирана. Да ли ће и остати показаће време. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара