Читај ми!

И познате греше у шминкању

Сјајно чело, бели колутови око очију и лажни препланули тен наранџасте боје само су неке од грешака којима су склоне чак и познате даме. Иако их саветује армија шминкера и стилиста, глумице и певачице често упадају у исте замке као и обичне девојке када је о шминкању реч.

Мирну шетњу градом често могу „узнемирити" призори изузетно лоше нашминканих девојка. Визажисти истичу да случајеви нападне шминке коју себи повремено (или стално) дозволе припаднице лепшег пола нису усамљени. Упечатљиви примери из света познатих доказ су да се и славним дамама дешавају грешке.

Иако имају читаву армију шминкера, фризера и стручњака задужених за стил, глумице и певачице ипак праве исте грешке као и обичне девојке.

Међу најчешћим проблемима са којима се суочавају даме налазе се сјајни делови лица, попут чела и носа, затим превише светли коректор испод ока, као и лажни препланули тен, који има нијансу наранџасте, не баш пријатну за око.

Гвинет Палтроу у већини случајева изгледа беспрекорно, међутим, и њој се десило да под светлима рефлектора покаже превише сјајно чело и образе, што је вероватно последица комбинације масне коже и претеране употребе светлуцавог пудера.

Бављење јавним послом подразумева много путовања, наступа и снимања, па познате даме често немају времена за сан.

Како би сакриле знаке непроспаваних ноћи на лицу, оне често претерују у употреби коректора, а све се додатно погоршава коришћењем сувише светле боје у поређењу са бојом тена.

Тако је Ева Лонгорија допустила себи да направи грешку коју професионални шминкери називају „панда изглед" - због неприродно белих колутова око очију.

Неке њене колегинице су отишле корак даље и посуле се белим пудером по целом лицу, као, на пример, Никол Кидман.

Другу крајност представља коришћење сувише тамних пудера и бронзера како би се постигао изглед препланулог тена.

Кристина Агилера је често одлазила у једну од ове две крајности, или стављајући превише светао пудер, па јој је лице изгледало скоро беживотно и поред црвеног ружа, или претерујући са тамним пудером, при чему јој је лице добијало наранџасту нијансу.

Још једна од честих грешака је оно што професионални шминкери називају „пренаглашивање свега", што подразумева да даме користе јаке сенке, руменила и интензиван руж истовремено, што никако није препоручљиво.

Уколико већ нисте сигурне како би требало да се нашминкате, покушајте да само нагласите природан изглед лица, без јарких боја и превелике количине шминке, саветују стручњаци.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара